maandag 5 maart 2012

Column: Over(h)eerlijk



Laatst ging ik ergens eten met een vriendin. Op de markt in Maastricht. Het zag er gezellig uit, kaarsjes op tafel en dat soort geintjes. We besloten om vooraf een variatie aan tapas en stokbrood met kruidenboter te bestellen. Lekker!

De tapas was prima. De kruidenboter daarentegen… Het zag eruit alsof de kok het eerst een tijdje zelf in zijn mond had gehouden en het vervolgens met z’n handen tot een frotje had gedraaid om het vervolgens op een houten plankje naar binnen te sturen. Maargoed, dat wil natuurlijk nog niet zeggen dat het niet lekker is toch? Euh, jawel. In dit geval smaakte het, als dat mogelijk was, nog slechter dan het eruit zag! De binnenkant van het hompje ‘kruidenboter’ was ijskoud, de buitenkant taai.

De naam kruidentapijt was beter geweest. Smeerbaarheid was ver te zoeken en het smaakte naar iets wat je onder je teennagels vandaan pulkt. De kruidenboter was dus al afgeschreven. Kan gebeuren! Op naar de volgende gang…

Entrecote met pepersaus. Ik zag het helemaal zitten. Daar kwam het feestmaal. Oke, de entrecote was iets kleiner dan verwacht. No worries! Euh, wacht, is dit pepersaus? Peperbolletjes check. En het heeft de kleur van pepersaus… Waarom smaakt het niet naar pepersaus? En hoort dat vlees niet mals en rosé te zijn van binnen?

Dat toetje lieten we maar voor wat het was. En toen kwam het. De grote vraag. Het Moment Supreme. De vriendelijke en overduidelijk homofiele gastheer kwam langs en vroeg op zijn allerliefst “Heeft het gesmaakt dames?”

We staarden hem beide diep in zijn vertederende homo-oogjes die rijkelijk omlijst waren door lachrimpeltjes en zeiden met onze grootste glimlach in koor; “Ja, het was heerlijk!”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten